Cik pavāru, tik arī šašlika recepšu. Vieni iesaka noteikti marinēt gaļu majonēzē, citi – apliet to ar minerālūdeni, bet trešie nevar iztikt bez sulas.
Izskatās, ka sulīga šašlika marinādei nepieciešama vēl kāda sastāvdaļa, izņemot gaļu un sīpolus. Bet kā būtu, ja šašliku marinētu tikai savā sulā? Tieši ar to arī sāksim.
Sulīga šašlika marināde
Būsim atklāti, šī recepte nav mūsu pašu izgudrojums. Ar to dalījās pieredzējis šašlika cepējs, kurš jau daudzus gadus gatavo šašliku restorānā. Mēs nogaršojām un bijām ļoti apmierināti. Izrādās, ka sulīgam šašlikam vajag tikai sīpolus un garšvielas.
Sāli, etiķi un majonēzi var pat neizmantot. Nebaidies, šašliks nebūs bezgaršīgs. Sāli pievienosim tieši pirms cepšanas, jo, ja to darītu marinēšanas laikā, gaļa kļūtu sausa.
“Un kā ar etiķi un majonēzi, kas bieži tiek izmantoti marinādē?” – tu jautāsi. Tie tikai sasaista gaļas šķiedras, padarot gaļu cietu un sīkstu. Turklāt majonēze, kas ir ļoti bagātīgs produkts, padarīs gaļu vēl treknāku. Tas nav labākais variants tiem, kuri cenšas ēst veselīgāk.
Ciemiņi uzreiz prasīja recepti; noteikti vēl neesat gatavojuši tādus krabju nūjiņu salātus
Sastāvdaļas:
1 kg cūkgaļas
3 vidēja lieluma sīpoli
Malti melnie pipari
Piedeva gaļai vai citas garšvielas, kuras jums patīk
Šķir otru lapu, lai redzētu pagatavošanas gaitu!
Tevi noteikti interesēs
- Mans vīrs “aizmirsa” par manu dzimšanas dienu un devās pie drauga; es palutināju sevi ar greznu spa, par to samaksājot ar viņa kredītkarti
- Uzkoda Jaunajam gadam, kas saglabājas ilgāk svaiga par salātiem: nav pat jāstājas pie plīts, un tā vienmēr kļūst par galda rotu
- Dabas pētnieks Ilmārs Tīrmanis brīdina latviešus: ”Ja sākāt, tad nedrīkst to pārtraukt līdz pat pavasarim”
- Sešas ķīniešu zodiaka zīmes 2025. gada 14. decembrī piesaistīs īpašu veiksmi un labklājību
- Sinoptiķi strauji pasliktinājuši prognozi no 15. decembra: kas notiks ar laiku
- Rimi veikalos gaidāmas lielas izmaiņas – Latvijā visu ieviesīs jau pēc 4 mēnešiem










